UM Microphone Series

CHERRY: Your Voice!

Ontdek de USB microfoons uit de CHERRY UM MICROPHONE SERIE: Vind uw USB microfoon voor streaming, video conferencing en nog veel meer!

UM MICROPHONE SERIES
UM MICROPHONES
CHERRY UM MICROPHONE SERIES

Maak kennis met de CHERRY UM MICROPHONE SERIES!

Mogen we even voorstellen: onze Premium USB-microfoons CHERRY UM 3.0, CHERRY UM 6.0 ADVANCED en CHERRY UM 9.0 PRO RGB brengen vanaf nu een nieuwe impuls in uw entertainment- en werkleven. Gaming- of streamingsessies, videocalls, afstandsonderwijs of op kantoor – de UM-serie is veelzijdig inzetbaar en biedt u een professionele geluidskwaliteit in elke situatie. Met hun aantrekkelijke look en de stevige, driepoot-designvoet van metaal zijn de CHERRY UM MICROPHONES de blikvanger in elke gaming- of kantoorsetup – ontwikkeld om u de best mogelijke opname-ervaring te bieden, wat uw voorkeuren ook zijn.

Drie verschillende modellen, geschikt voor elke situatie:

CHERRY UM 3.0 Microphone

CHERRY UM 3.0

1 richtkarakteristiek (cardioïde)

Touch-mute-functie

Hoofdtelefoonaansluiting

Compatibel met pc, Mac, PS4, PS5 (verbinding via USB-C-kabel)

Bitfrequentie: 24 bit

Aftastfrequentie: 96 KHz

Frequenzgang: 20 Hz - 20 kHz

Afmetingen: 160 x 140 x 263 mm

Gewicht: ca. 495 g

UM 6.0 ADVANCED Microphone

CHERRY UM 6.0 ADVANCED

2 richtkarakteristieken (cardioïde, omnidirectioneel)

Touch-mute-functie

Hoofdtelefoonaansluiting

Compatibel met pc, Mac, PS4, PS5 (verbinding via USB-C-kabel)

Shock-Mount-functie

Gain-regelaar

Bitfrequentie: 24 bit

Aftastfrequentie: 96 KHz

Frequentiegang: 20 Hz - 20 kHz

Afmetingen: 160 x 144 x 272 mm

Gewicht: ca. 544 g

UM 9.0 PRO RGB Microphone

CHERRY UM 9.0 PRO RGB

4 richtkarakteristieken (cardioïde, omnidirectioneel, bidirectioneel, stereo)

Touch-mute-functie

Hoofdtelefoonaansluiting

Compatibel met pc, Mac, PS4, PS5 (verbinding via USB-C-kabel)

Shock-Mount-functie

Gain-regelaar

RGB-verlichting (verschillende RGB-kleureffecten of afzonderlijke kleuren)

Bitfrequentie: 24 bit

Aftastfrequentie: 192 KHz

Frequentiegang: 20 Hz - 20 kHz

Afmetingen: 160 x 144 x 272 mm

Gewicht: ca. 555 g

Uitstekende productlijn!

influencer microphone

Eersteklas geluidskwaliteit zonder ongewenste bijgeluiden

Laat u door de CHERRY UM MICROPHONE SERIES inspireren en creëer nieuwe content geheel naar uw eigen smaak. Gebruik de USB-microfoon bij het streamen, voor een videoconferentie, een gaming-sessie, een podcast of voor het maken van zang- of muziekopnamen – uw creativiteit kent geen grenzen meer. De USB-microfoons maken professionele opnamen mogelijk en laten u dankzij de sampling rate van 96 kHz (UM 3.0 en UM 6.0 ADVANCED; UM 9.0 PRO RGB zelfs 192 kHz) van een kristalheldere en gedetailleerde geluidskwaliteit profiteren. De shock-mount-functie* zorgt er door de speciaal voor dit doel ontworpen elastieken voor dat ongewenste trillingen of bijgeluiden perfect worden geïsoleerd, omdat de microfoon volledig is losgekoppeld van de metalen designvoet.

*UM 6.0 ADVANCED EN UM 9.0 PRO RGB

office microphone

Stabiele stand dankzij driepoot-designvoet van massief metaal: Ontworpen door CHERRY

Elk van de CHERRY USB-microfoons beschikt over een driepootvoet, die volledig van metaal is gemaakt, en bovendien over een duurzame en robuuste metalen body beschikt. Dit garandeert altijd een vaste en stabiele stand en beschermt de USB-condensatormicrofoon tegen schade die door onbedoeld omstoten kan ontstaan.

Tot vier verschillende richtkarakteristieken

Afhankelijk van het feit of u met de USB-microfoon zang wilt opnemen, aan een videocall met meerdere personen wilt deelnemen of een gesprek met Face-to-Face wilt opnemen, benaderen de geluidsgolven de microfoon steeds vanuit een andere richting. Om het geluid optimaal af te stemmen op de specifieke omgeving en zich perfect te concentreren op wat u wilt opnemen, kunt u bij de CHERRY UM MICROPHONE SERIES kiezen uit maximaal vier richtkarakteristieken:

cardioid

Cardioid

Geluid wordt van voren opgenomen

Omnidirectional

Omnidirectional

Geluid wordt uit alle richtingen opgenomen

Bidirectional

Bidirectional

Geluid wordt van voren en van achteren opgenomen

Stereo

Stereo

Geluid wordt van voren rechts en van voren links opgenomen

vlogging microphone

Opstellen, aansluiten, opnemen!

Open de plastic vrije verpakking, en ga meteen aan de slag: de microfoons met USB-aansluiting overtuigen vanaf het eerste moment door hun fraaie en smaakvolle design. De CHERRY UM 9.0 PRO RGB is in de categorie „Excellent Product Design” in de subcategorie „Entertainment” zelfs bekroond met de German design Award „Special mention”. Elke USB-C-microfoon heeft zijn eigen stijl en wordt dus een blikvanger in elke setup. Het beste: de CHERRY USB-microfoons kunnen eenvoudig via Plug & Play middels de meegeleverde USB-C-kabel worden aangesloten en zijn direct klaar voor gebruik – zonder moeizaam opbouwen en zonder installeren van software. Uw CHERRY USB-microfoon is compatibel met pc, PS4, PS5 en Mac.

asmr microphone

Houd bij uw geluidsopnamen alles onder controle

Ongewenste opnames en de daarmee samenhangende nabewerking zijn niet alleen vervelend, maar soms ook tijdrovend. Het goede nieuws: onze USB-microfoons zijn allemaal uitgerust met een handige Touch-mute-functie, waarmee precies dat kan worden voorkomen. Door slechts één aanraking schakelt u de podcastmicrofoon met USB-aansluiting uit. Zodra u het Mute-symbool nogmaals aantikt, gaat de rode ledindicatie uit en kan de opname worden voortgezet. Nadat u uw hoofdtelefoon hebt aangesloten, kunt u het volume van de hoofdtelefoons naar wens met de regelaar in het CHERRY-muiswiel-design aan de achterkant van de microfoon verhogen of verlagen. Met de gain-knop* aan de voorkant stelt u de gevoeligheid van de microfoon in en kunt u deze bijvoorbeeld verhogen als u geluid wilt opnemen dat stiller en/of verder weg is.

*UM 6.0 ADVANCED EN UM 9.0 PRO RGB

podcast microphone

Ook bijpassende accessoires mogen niet ontbreken

Voor opgeruimde mensen of die van veel bewegingsvrijheid houden: combineer de CHERRY USB-microfoons met een van de superstabiele microfoonarmen CHERRY MA 3.0 UNI of CHERRY MA 6.0 UNI USB en creëer zo meer ruimte op uw bureau. De microfoonarmen zijn volledig van aluminium en kunnen moeiteloos via een tafelklem worden bevestigd. Als uw USB-microfoon eenmaal met de microfoonarm is verbonden, kunt u de hoek naar wens instellen om de ideale positie te vinden. De microfoonhouders zijn bovendien universeel inzetbaar en ondersteunen niet alleen de microfoons uit de CHERRY UM MICROPHONE SERIES, maar alle soorten USB-microfoons en nog vele andere digitale apparaten.

Het CHERRY UM POP FILTER is wederom de perfecte aanvulling op een van de CHERRY USB-microfoons: dit filtert niet de plof- en sisklanken tijdens het spreken weg, maar beschermt uw USB-podcastmicrofoon bovendien tegen vocht, waardoor u langer plezier van uw product hebt.

gaming microphone

CHERRY: Your voice

Communicatie brengt mensen samen: Als gerenommeerde toetsenbordfabrikant met tientallen jaren ervaring ondersteunen wij van CHERRY u altijd om uzelf digitaal uit te drukken. En is het tijd om uw eigen stem te gebruiken: met de CHERRY USB-microfoons schittert u in videocalls met een helder en verstaanbaar geluid of maakt u professionele geluidsopnamen, om deze vervolgens met de wereld te delen. Overtuig uzelf en completeer uw gaming- of kantoorsetup met de CHERRY UM MICROPHONE SERIES.

CHERRY UM MICROPHONE SERIES FAQ

Afhankelijk van de situaties waarin u uw externe microfoon met USB-C-aansluiting wilt gebruiken en welke eisen u hebt, kan een ander model uit de CHERRY UM MICROPHONE SERIES beter geschikt zijn. Een overzicht van de ingebouwde functies afhankelijk van het model vindt u in deze tabel.

Nee, met Plug & Play kan elke CHERRY USB-microfoon via een kabel met pc, laptop, Mac, PS4 of PS5 worden verbonden en is direct klaar voor gebruik.

Aan de achterkant van de USB-microfoons bevindt zich een volumeregelaar die heel erg op een CHERRY-muiswiel lijkt. Hiermee kunt u het volume van uw hoofdtelefoon regelen. De gevoeligheid van de microfoon stelt u in via de gain-regelaar aan de voorkant. Als u bijvoorbeeld geluiden wilt vastleggen die stiller en/of verder weg zijn, kunt u de gevoeligheid verhogen.

Ja, de microfoonarmen CHERRY MA 3.0 UNI en CHERRY MA 6.0 UNI USB kunt u zowel voor de CHERRY USB-microfoons gebruiken als voor andere soorten microfoons en vele andere digitale apparaten. De microfoonhouders beschikken over een 3/8“-schroefdraadaansluiting voor studio- en multimedia-werkstations, maar een 3/8“- naar 5/8“-adapter wordt bij beide meegeleverd.

Alle USB-microfoons uit de CHERRY UM MICROPHONE SERIES worden met een USB-A naar USB-C-kabel geleverd. Om ze via een USB-C-poort te gebruiken, hebt u een aparte USB-C naar USB-C-kabel of een bijbehorende adapter nodig. 

Normaal gesproken worden de CHERRY USB-microfoons automatisch door MS-TEAMS herkend. Als u uw microfoon onverhoopt handmatig eerst moet selecteren, bestaat de mogelijkheid om de in- en uitvoerapparaten in MS-TEAMS via andere apparaatinstellingen in te stellen. Belangrijk om te weten: doorgaans wordt de USB-microfoon automatisch niet alleen als invoer-, maar ook als uitvoerapparaat herkend. Als u uw hoofdtelefoon op de microfoon hebt aangesloten, is dit geen probleem. Gebruik de hoofdtelefoonaansluiting niet, moet u een ander uitvoerapparaat selecteren, anders is er geen geluid te horen.

Ja, in dit geval werken alleen de hoofdtelefoons, de microfoon van de hoofdtelefoon daarentegen niet.

Ja, u hebt bij elk van de drie USB-microfoons van CHERRY de mogelijkheid om uw eigen stem via de hoofdtelefoon uit te laten geven en deze zo te bewaken („monitoring”). Dit werkt als volgt: klik met de rechtermuisknop op het volumepictogram op de taakbalk en selecteer „geluid“. Vervolgens klikt u op het tabblad „afspelen” en selecteert u uw CHERRY Mic. Na een klik op „eigenschappen” gaat u naar het tabblad „niveau”. Als u de monitorfunctie wilt gebruiken, moet het geluid bij „microfoon” zijn ingeschakeld. Als u de functie wilt uitschakelen, moet u het geluid op mute zetten.

De CHERRY UM 6.0 ADVANCED streaming-microfoon heeft twee verschillende richtkarakteristieken: de cardioïde en de omnidirectionele modus. Bij de eerste wordt het geluid alleen van voren opgevangen, bij de laatste juist van alle richtingen. Afhankelijk van wat u wilt opnemen, kunt u tussen de verschillende modi schakelen om de best mogelijke resultaten te bereiken.

Bij de CHERRY UM 9.0 PRO RGB beschikt u in totaal over vier richtkarakteristieken: Cardioïde, omnidirectioneel, bidirectioneel en stereo. Van welke richting het geluid in welke modus wordt opgenomen, kunt u in deze tabel nader bekijken.

Nee, door de schakelaar aan de onderkant te bedienen, kunt u bij de CHERRY UM 9.0 PRO RGB gaming-microfoon tussen zeven kleuren en het rainbow-effect heen en weer schakelen. Als u de schakelaar langer ingedrukt houdt, schakelt u de RGB-verlichting uit of weer in. Een speciale software is niet nodig.

UM 3.0
UM 6.0 ADVANCED
UM 9.0 PRO RGB