Milieu & Duurzaamheid

Consequente bescherming van ons leefmilieu is een verklaard doel van CHERRY en een vast onderdeel van onze bedrijfsfilosofie. Inkoop en energiezuinige productie op een milieuvriendelijke wijze alsook een bijna volledige recycling van onze producten aan het einde van hun levenscyclus: milieubescherming is een groene draad in alle divisies van ons bedrijf.

Als CHERRY Group streven wij er altijd naar om op transparante wijze bekend te maken hoe wij voldoen aan de toegenomen eisen van zakenpartners, wetgever en maatschappij met betrekking tot onze inzet voor duurzaamheid. Als kapitaalmarktgerichte onderneming zijn wij bovendien verplicht te rapporteren volgens de Wet implementatie MVO-richtlijn (MVO-RUG). U vindt ons duurzaamheidsverslag hier.

CHERRY & "Der Blaue Engel"

Wat betekent het keurmerk Blauer Engel?

Blauer Engel is het certificaat van de Duitse regering voor bijzonder milieuvriendelijke producten en diensten. Het milieukeurmerk bestaat al meer dan 40 jaar – inmiddels voor veel verschillende productgebieden, bijvoorbeeld ook voor toetsenborden. Bij het nemen van een aankoopbeslissing kan de Blauer Engel een bijzondere betekenis krijgen. Het keurmerk garandeert dat de producten aan hoge eisen voor milieu-, gezondheids- en gebruikseigenschappen voldoen. Dit betekent: met Blauer Engel gecertificeerde producten zijn milieuvriendelijker dan vergelijkbare, conventionele producten.

CHERRY productmanager Stefanie Mayer legt uit wat met Blauer Engel gecertificeerde producten zo bijzonder maakt:

Blue Angel Product Overview

Het milieukeurmerk Blauer Engel voor computerinvoerapparatuur

CHERRY ontving al in 1994 als eerste fabrikant van toetsenborden het milieukeurmerk Blauer Engel en kon ook steeds opnieuw zijn producten certificeren volgens de periodieke updates van de criteria. Het eerste milieukeurmerk ter wereld zal ook in de toekomst voor CHERRY producten een leidraad zijn bij de milieuvriendelijke inkoop.

Criteria voor het certificaat Blauer Engel

Het logo van Blauer Engel dient als oriëntatie voor een duurzame aankoop. Daarom is de voorwaarde voor het toekennen van het keurmerk aan milieuvriendelijke producten verbonden aan strenge normen. De essentiële criteria voor de toekenning van het milieukeurkeurmerk Blauer Engel bij CHERRY toetsenborden zijn:

  • Lange levensduur en repareerbaarheid van het product
  • Opbouw en verbindingstechniek van het product
  • Recyclebare constructie
  • Materiaalkeuze en kenmerking
  • Ergonomische eigenschappen van het toetsenbord en de geluidsemissie

CHERRY producten die zijn gecertificeerd met de Blauer Engel

Verschillende CHERRY producten worden al vele jaren onderscheiden met de Blauer Engel. Reeds bij de eerste concepten voor nieuwe producten wordt gedacht – met inachtneming van de internationale REACH- en RoHS-richtlijnen – aan de milieuvriendelijke materiaalkeuze. Daarbij wordt ook rekening gehouden met het vermijden van zogenoemde „conflictmineralen” en geoptimaliseerde transportroutes in de toeleveringsketen. De detailconstructies van onze Blauer Engel producten worden afgestemd op een energiezuinige productie en een nagenoeg volledig recyclingconcept. Dit omvat dankzij competente recyclingpartners ook de recycling van verouderde productiefaciliteiten: "slopen" wordt "demonteren en hergebruiken." Efficiënt. Milieuvriendelijk. Gereduceerde kosten.

Blauer Engel biedt de volgende voordelen voor het milieu:

  • Lange levensduur
  • Recyclebare constructie

Product details

PRODUCT CHERRY B.UNLIMITED 3.0 CHERRY STREAM DESKTOP CHERRY STREAM DESKTOP RECHARGE CHERRY STREAM KEYBOARD CHERRY STREAM KEYBOARD WIRELESS CHERRY STREAM KEYBOARD TKL CHERRY KC 1000 CHERRY KC 1000 SC CHERRY SECURE BOARD 1.0
COLOR black & white black & white black & white black & white black black & white black & white black & white black & white
USP Durable in everyday life - Chargeable while in use The best STREAM ever - now with wireless freedom and a mouse The best STREAM ever as a premium wireless version with charging function. THE KEYBOARD - the best STREAM of all time! The best STREAM ever as a wireless keyboard. The best STREAM ever - in a compact version without number pad. Perfect price/performance for office users. Security keyboard with integrated smart card terminal Contact/contactless card reader and encrypted key transmission
CATEGORY Desktop Set Desktop Set Desktop Set Keyboard Keyboard Keyboard Keyboard Keyboard Keyboard
CONNECTION wireless 2,4 GHz wireless 2,4 GHz wireless 2,4 GHz corded wireless 2,4 GHz corded corded corded corded
ACTUATIONS > 20 million > 20 million > 20 million > 20 million > 20 million > 20 million > 10 million > 10 million > 10 million
BATTERY Battery Battery rechargeable corded Battery corded corded corded corded
ADDITIONAL KEYS 4 10 10 10 10 6 10 4 4
Het milieukeurmerk Blauer Engel staat voor veeleisende normen en alleen de betere producten en diensten uit het oogpunt van milieu krijgen de Blauer Engel toegekend. Het doet ons deugd dat de toetsenborden van Cherry al sinds 1994 voldoen aan de steeds groeiende eisen van het milieukeurmerk. De Blauer Engel is bij de milieuvriendelijke aankoop een belangrijk criterium voor consumenten, maar ook voor overheidsinstellingen en B2B.
Packaging Cherry

Milieu en duurzaamheid bij CHERRY

Naast een uitgebreid assortiment producten die met het keurmerk Blauer Engel zijn gecertificeerd, letten wij bij CHERRY ook op andere milieu- en klantvriendelijke aspecten:

Persoonlijk advies voor onze klanten – ook na de aankoop – van onze service-experts. Onze service biedt gratis advies bij problemen en helpt bij schade onbureaucratisch met reserveonderdelen. Meer informatie gewenst? Gebruik ons contactformulier op de service-pagina.

Daarnaast bieden wij recyclingpaspoorten, die gedetailleerde informatie geven over materiaal en samenstelling van de afzonderlijke producten. Hierdoor kunt u uw CHERRY product vakkundig en milieuvriendelijk afvoeren. De recyclingpaspoorten vindt u in op onze download-pagina.

En dat is nog niet alles: Ook onze productverpakkingen zijn eenvoudig af te voeren, meestal zonder plastic. Het is belangrijk voor ons om dit project nog verder te verbeteren en bij al onze verpakkingen geen plastic meer te gebruiken.

Alle informatie over milieu en duurzaamheid bij CHERRY vindt u in onze e-paper beknopt en zinrijk samengevat.