Milieu & Duurzaamheid

CHERRY – met duurzaamheid voor een beter milieu

Consequente bescherming van ons leefmilieu is een verklaard doel van CHERRY en een vast onderdeel van onze bedrijfsfilosofie. Van een milieuvriendelijke inkoop tot aan een milieuvriendelijke en energiezuinige productie en een vrijwel volledige recycling van onze producten aan het einde van hun levensduur – milieubescherming loopt als een groene draad door alle afdelingen van ons bedrijf. Met zijn hoofdvestiging in een waterwingebied moet CHERRY voldoen aan speciale productie-eisen van de Duitse toezichthoudende instanties. Wij produceren daarom bijzonder schoon.

Al bij de eerste concepten voor nieuwe producten beginnen – rekening houdend met de internationale REACH en RoHS-voorschriften – we te zoeken naar milieuvriendelijk materiaal. Dit betekent ook het vermijden van zogenaamde "conflictmineralen" en geoptimaliseerde transportroutes in de supplychain. De detailconstructie van onze producten zijn op een energiezuinige productie en een concept voor vrijwel volledige recycling gericht. Dit omvat dankzij competente recyclingpartners ook de recycling van verouderde productiefaciliteiten: "slopen" wordt "demonteren en hergebruiken." Efficiënt. Milieuvriendelijk. Gereduceerde kosten. CHERRY was de koploper bij de certificatie van bijzonder duurzame toetsenborden met het milieukeurmerk "Blauer Engel" en CHERRY streeft er nog steeds naar, dit oudste milieukeurmerk ter wereld voor onze producten te behouden. De producten onderscheiden zich door:

  • een hoge kwaliteitsstandaard en een hoge levensduur
  • een voor recycling geschikte constructie
  • Conformiteit met de gestandaardiseerde ergonomische eisen

ONZE MET HET MILIEUKEURMERK "BLAUER ENGEL" GECERTIFICEERDE PRODUCTEN

Blauer Engel

Ook de beste kwaliteit heeft een beperkte levensduur, een toetsenbord of muis bereiken op een zeker moment het einde van hun levenscyclus. Onze producten incl. hun verpakkingen moeten dan gerecycled worden. Hiervoor ontstaan voor de particuliere consument geen kosten. CHERRY heeft voor het waarborgen van de deelname aan de systemen van de betreffende landen de vereiste contracten met competente dienstverleners gesloten.

Weitere Informationen gewünscht?
Bitte nutzen Sie unser Kontaktformular im Service Bereich!

To Top