De onderneming CHERRY

Original CHERRY – hoe het begon

Walter Lorain Cherry richt in 1953 de CHERRY corporation op. De eerste microschakelaars worden geproduceerd in de kelder van een restaurant in Highland Park, Illinois.
Na het betreden van de Amerikaanse automobielmarkt steekt Walter Lorain Cherry in 1963 de oceaan over en gaat terug naar Europa.

Amerikaans ondernemerschap ontmoet Duitse techniek. Er ontstaat een perfecte symbiose.

Vandaag de dag staat CHERRY voor precisie, duurzaamheid en verantwoordelijkheid. Een uniek (tactiel) gevoel.

Original CHERRY – originele CHERRY-kwaliteit

In 1973 begint CHERRY met de productie van computertoetsenborden. Een mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf, die tot op de dag van vandaag onlosmakelijk verbonden is met het DNA van het merk en het bedrijf. Inmiddels is CHERRY de oudste fabrikant van computertoetsenborden.

In 1983 begint CHERRY met de productie van de legendarische MX-switch. Miljarden MX-switches en miljoenen toetsenborden over de hele wereld vertrouwen op deze technologie. De "must have" voor de meest professionele gebruikers: CHERRY MX switches – de beste mechanische switch.

Tijdloos en duurzaam: De ervaren, professionele gebruiker vertrouwt op originele CHERRY-kwaliteit.

Original CHERRY – het assortiment

Originele CHERRY-kwaliteit is de benchmark voor invoerapparaten in tal van toepassingen. Bij het gamen, aan de point of sale, in industriële machines of op het bureau.

Desktopsets, muizen, toetsenborden, mechanische MX-switches en terminals voor kaartlezers vormen nu het kernassortiment van het merk CHERRY.

CHERRY richt zich op vier bedrijfssegmenten:

  • CHERRY Office & Industry
  • CHERRY Components
  • CHERRY Gaming Devices
  • CHERRY Security


Original CHERRY – The Future Workplace

De veeleisende klant van vandaag wil kwaliteit en design. Het concept van New Work en het combineren van beroep en privéleven zijn voor veel mensen belangrijke onderwerpen geworden. Om deze verschuiving actief vorm te geven, positioneert CHERRY zich ook als fabrikant opnieuw. Hierbij zetten wij onze maatstaven en de principes van onze producten en het samenspel met de gebruiker in het middelpunt. Dit geldt zowel voor een normaal kantoor als een home-office of coworking-space.

Original CHERRY – wie zijn de mensen achter CHERRY?

In 2008 verkocht Peter CHERRY, de zoon van Walter L. CHERRY, zijn bedrijf. Na een achtjarig intermezzo bij het Duitse Autoconcern ZF Friedrichshafen AG is het sympathieke merk met de kers sinds 2016 in de zorgzame handen van GENUI Partners. GENUI Partners is een in Hamburg gevestigde investeringsmaatschappij die is opgericht door bijzondere ondernemers en beleggingsprofessionals. Behalve kapitaal biedt GENUI actieve ondersteuning voor de strategische ontwikkeling van bedrijven.
Argand Partners, een private-equityfirma gevestigd in New York en de San Francisco Bay Area, trad in september 2020 toe tot GENUI Partners als de nieuwe meerderheidsinvesteerder in Cherry. Argand Partners verwerft marktleidende bedrijven voor gespecialiseerde productie en zakelijke dienstverlening met duurzame concurrentievoordelen en sterk groeipotentieel.

Het hoofdkantoor van Cherry Europe GmbH is gevestigd in Auerbach in de Oberpfalz. De directeuren zijn Rolf Unterberger (CEO), Bernd Wagner (CFO) en Dr. Udo Streller (COO).

To Top